-
Priprema10 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba2
Sastojci
Koraci
Zagrijati pećnicu na 190°C.
U zdjelu dodati tikvicu, paprike, luk, paradajz, maslinovo ulje, majčinu dušicu, bijeli luk u granulama, 1/4 male kašike soli i biber. Izmiješati.
Pleh obložiti papirom za pečenje, preko ravnomjerno rasporediti povrće.
Peći 30-40 minuta.
Za to vrijeme pripremiti palentu.
Uliti vodu u šerpu. Dodati joj 1/4 male kašike soli. Nakon što zavri dodati palentu. Kuhati na niskoj temperaturi oko 20 minuta uz povremeno miješanje.
Palentu poslužiti s povrćem.
Palenta s povrćem
Sastojci
Follow The Directions
Zagrijati pećnicu na 190°C.
U zdjelu dodati tikvicu, paprike, luk, paradajz, maslinovo ulje, majčinu dušicu, bijeli luk u granulama, 1/4 male kašike soli i biber. Izmiješati.
Pleh obložiti papirom za pečenje, preko ravnomjerno rasporediti povrće.
Peći 30-40 minuta.
Za to vrijeme pripremiti palentu.
Uliti vodu u šerpu. Dodati joj 1/4 male kašike soli. Nakon što zavri dodati palentu. Kuhati na niskoj temperaturi oko 20 minuta uz povremeno miješanje.
Palentu poslužiti s povrćem.